Yaşar ÇELİK, 1927 yılında Şahnalar Köyü’nde mütevazi bir ailenin evladı olarak dünyaya geldi. Annesi Nazifa Lütfiye Hanım, babası Mehmet Çelik’tir. Yaklaşık 15 yaşına kadar köyde okul olmadığından okula başlayamadı ve günlerini köyde babasına yardım ederek geçirdi. 1945 yılında kendilerinin yetiştirdikleri sebze ve meyveleri satmak başka memleketlere de bu mahsulleri ulaştırabilmek adına baba oğul beraber yaptıkları at arabasıyla nakliyeciliğe ilk adımını attı.
17 yaşında Emine Çelik ile evlendi. 1945 yılından ilk çocuğu Müzeyyen Kızıltan dünyaya geldi. 20 Nisan 1948 askerlik görevini yapmak üzere başvurdu ve Maçka Jandarma Okulu’na gönderildi, burada 5 ay okuma-yazma dersleri aldı. Okur-yazar bir onbaşı olduğunda dağıtım sonucu Zonguldak-Safranbolu’ya gitti ve 1 yılı burada tamamladıktan sonra Karabük Demir-Çelik Karakoluna gitti. Altı ay sonra Eflani gönderildi ve askerliğinin ilk on ayını bitirdi, 15 Ekim 1951’de askerlik görevini tamamladı. 1951 yılında ikinci kızı olan Fatma Yeşilyaprak dünyaya geldi. Bu yıllarda zahirecilik, hayvancılık ve taşımacılık işleri ile ilgilendi. Daha sonra ilk kamyonunu üç ortaklı olarak alarak taşımacılık işine devam etti. 1955 yılında oğlu Ayhan ÇELİK dünyaya geldi. 1956 -58 yıllarında birkaç kamyon daha alarak kömür taşıma işine devam etti.1959 yıllarında kömür taşımacılık işini ve kömür satışı yaptı. 1960 yıllarında ilk şirketi Ayhan Nakliyat’ı Ankara’da açtı. 1960 -1970 yıllarında Karabük Kamyoncular Kooperatifi’nde yöneticilik yaptı. 1965 senesinde nakliyatta ileri gelen bir grup tarafından Yeniçağa Nakliyat Şirketi kuruldu ve ortakları arasında Yaşar Çelik’te vardı. Fakat 1970 senesinde kurulan şirketin kapatılması gündeme gelerek gerçekleştirildi. 1970 yılında nakliyeciliği bırakmak isteyen Sayın Çelik bu zamana kadar elde ettiği 10 adet kamyon, 1 trayler ve 1 adet otomobili sattı ve Ankara’da kurulmuş olan tuğla fabrikasını satın aldı. Aynı yıllarda Çeşme Altınyunus’tan DYO hissesi, Pınar Süt’ten hisseler, Ziraat ve İş Bankası’ndan hisseler, Asıl Çelik ve Mavi Çelik’ten hisseler aldı. 1974 yıllarında üç ortaklı Üçel Şirketini Yeniçağa’ya kurarak DYO bayiliği, Tofaş Bayiliği ve Royal Lastiklerinin bayiliğini aldılar. Fakat ortaklardan birinin vefatı ile şirket ismi Çeliker Şirketi olarak değiştirildi. Yine 1974 yıllarında Karadeniz ve Ereğli Demir Çelik Fabrikasına ihaleye girerek kazandı. Bu yıllarda araba sayısını yüze kadar çıkardı ve iki fabrika sahibi oldu. Yine bu yıllarda Koç Grubundan üç adet bayilik aldı. 1980 yılında Yaşar Çelik’in eşi Emine hanım vefat etti.O yıllardan sonra iş hayatını uluslar arası platforma taşımak isteyen Yaşar Çelik İstanbul’a gelerek 1981 yılında İstanbul’a Çelikay Şirketini kurdu. 80’li yıllarda Ortadoğu ve Almanya’ya nakliyeye devam etti ve yine bu yıllarda Ro-Ro tır gemileri ile tanışarak Saffet Ulusoy’la birlikte yönetim kurulunda yer aldı. Bu yıllarda ikinci eşi Şermin Hanımla hayatını birleştirdi. Nakliye işinin hızla devam ettiği 90’lı yıllarda Gentaş Verzalit fabrikasının da nakliye işleri üstlendi ve bu yıllarda Gentaş A.Ş’nin hisselerinin satılması üzerine Yaşar Çelik Gentaş A.Ş.’ine ortak oldu. 1945 yılında at arabaları ile taşımacılık işine başlayan Hayırsever işadamı Sayın Yaşar Çelik, Çelik Uluslararası Nakliyat İstanbul Pendik’te bulunan şirket merkezi ile nakliye işine devam etmektedir.
Sıfırdan hayata adım atan örnek iş adamı hayırsever Yaşar Çelik memleketi Yeniçağa’ya 2 adet camii (Emine Hatun Camii ve Şahnalar Köyü Camii), 2 adet okul (Yaşar Çelik İlköğretim Okulu ve Mehmet Çelik İlköğretim Okulu), 1 adet kapalı spor salonu (Yaşar Çelik Kapalı Spor Salonu) ve Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu’nu yaptırmıştır.
Yeniçağa'nın Babası olarak bilinen hayırsever iş adamı ve okulumuzun banisi Yaşar ÇELİK 9 Mayıs 2019 tarihinde hayata gözlerini yumdu.
33 Kaynak: İdris Keleş, Yeniçağa Tarihi 1, Çağa ve Köylerinin Tarihi.